Förra veckan besökte Let’s Meet Göteborg där vi träffade Evelina Utterdahl som är skribent, talare och influencer med fokus på hållbarhet. På sin blogg och Instagram skriver och tipsar hon om hållbart resande men också om frågor kring konsumtion och klimatsmart mat.

Evelina reste världen runt och skrev om olika resmål, men 2018 hände något som fick henne att besluta sig för att aldrig mer flyga. Istället fortsatte resorna med tåg och hon besökte bland annat Iran.

Vi frågar Evelina om hur det känns att ställa om, att kasta om hela sitt liv över en natt. Hur funkar det att vara en reseskribent som inte flyger? Evelina tänker mycket på hur det hon förmedlar påverkar andra människor på olika sätt och hon vill med det hon gör bidra till en mer hållbar värld.

Nu frågar vi er!

Brukar du själv läsa resebloggar och följa reseskribenter i sociala medier?
Har du reflekterat över vad de förmedlar och på vilket sätt de gör det? Vilken typ av reseskribent föredrar du och varför?

Eller om du själv är reseskribent?
Skriver du då i första hand texter och tar bilder som du tror att dina läsare vill ha – eller är ditt huvudsyfte att påverka dina följare att göra mer hållbara val?

Är ni företagare eller destinationer som samarbetar med reseinfluencers eller har reseskribenter på besök?
Hur resonerar ni kring val och strategier vid samarbeten och brukar ni tänka på vilka platser och årstider ni väljer att lyfta fram i det ni förmedlar vidare via kanaler som dessa? Låter ni skribenterna få ta del av era hållbarhetsstrategier?

Kommentera gärna!

Se mer av Evelina och vår intervju med henne…
Vår intervju med Earthwanderess kommer ingå i ett videoavsnitt där vi träffar några olika reseskribenter och reseinfluencers med olika inriktningar. Avsnittet i sin helhet kommer att publiceras i våra kanaler under våren/försommaren 2021. På vår Instagram finns sparade stories från vår intervju med Earhwanderess – inom kort kommer även en liten teaser upp i videorummet!

Se mer av Evelina på Instagram: @earthwanderess eller på www.earthwanderess.com

Våra videoklipp finner ni på www.letsmeetandtalk.se och på Instagram finns vi under @letsmeetandtalk.se