Granö Beckasin är ett hotell som ni finner några mil väster om Umeå – uppe i det blå. Delvis i alla fall. Delar av hotellet är nämligen byggt uppe bland trädtopparna, för att det här hotellet har hämtat inspiration från fåglarnas värld…

 

Ett gäng vänner som gick ihop för att rädda en skola blev starten för vad som kom att bli Granö Beckasin. Den röda tråden kom att bli hållbarhet och hela anläggningen har inspirerats av Jan-Erik Sjöblom som älskade fåglar.

Vi träffar Annika Rydman som är en av grundarna, och idag även VD. Hon berättar om sitt intresse och kamp för att göra de mest hållbara valen möjliga för hotellet – för lite av en kamp är det. Att vända och vrida på allt innan beslut fattas. Vilka byggmaterial ska man använda, vilken färg på väggarna, hur är skinnet garvat, vad är souvenirbutikens produkter tillverkade av och varifrån kommer de, second hand-inredning före nyköp… Ja, till och med ett av husen på området är second hand.

Utmaningarna man har är framförallt att lyckas förenkla resandet hit för besökaren. Liksom många andra önskar man en förbättrad tågtrafik till norr och en möjlighet att paketera tåg och buss med SJ.

Ni kan läsa mer om Granö Beckasin på www.granobeckasin.com eller på Instagram @granobeckasin

 

Granö Beckasin – Västerbotten

Granö Beckasin – Västerbotten

Granö Beckasin – Västerbotten

Granö Beckasin – Västerbotten