Temavecka 38: Naturbetydelse och Hjärtedriv

Nu har vi fått en bild av vad hållbar utveckling av turism och friluftsliv är och kan vara. Den här veckan tittar vi närmare på vår egen betydelse och drivet vi behöver för att på riktigt åstadkomma förändring.
Ordet Naturbetydelse handlar både om vad naturen betyder för oss, men också om vad vi betyder för naturen, eller snarare vår påverkan på den. Hjärtedriv är något som behövs för att fortsätta sträva i den riktning vi tror är rätt, även om det ibland känns svårt.

 

Nedan kan ni ta del av:

Veckans gästbloggare Felicia Eckersten på Force of Nature om naturens betydelse
Veckans inlägg från Linda Staaf på Let’s Meet & Talk om hjärtedriv
Veckans funderare – frågor att ställa sig själv eller diskutera med kollegorna eller i klassrummet.
Veckans teasers på temat Naturbetydelse & Hjärtedriv
Veckans videoavsnitt – ”Förord” med Linda Staaf, initiativtagare till Let’s Meet & Talk.

Tyck gärna till här eller i våra sociala kanaler där innehållet också delas under veckan:
Instagram: www.instagram.com/letsmeetandtalk.se/
Facebook: www.facebook.com/letsmeetandtalkframtid

 

Naturbetydelse

GÄSTBLOGG Vad betyder naturen för oss människor, och för ”oss naturturismföretagare” i synnerhet? Vi lät Felicia Eckersten som driver Force of Nature berätta mer om sin syn på det.

https://letsmeetandtalk.se/2021/09/21/naturens-halsoeffekter/

 

Hjärtedriv

”Världen behöver fler som är sig själva, fler som är orädda nog att stå upp för det de tror på och fler som skapar sina liv och omständigheter, istället för att låta omständigheterna styra dem. Världen klarar inte mer framgång, så som vi lärt oss definiera den. Den klarar inte mer saker, transporter och förbrukning. Planeten räcker inte till för det. Vi behöver förverkliga våra liv på sätt som är hållbara i längden, för oss som individer och för hela planeten. Sätt som verkligen gör oss så levande vi egentligen kan vara och så lyckliga vi är menade att bli. Vi behöver fler helhjärtade och passionerade människor…”

Eva Sanner, utdrag ur hennes bok ”Passionskoden”

 

Linda om hjärtedriv

Jag som ligger bakom initiativet ”Let’s Meet & Talk” gillar det här med hjärtedriv, därför har jag låtit det få en egen temavecka här under hösten. Det är också det drivet som är anledningen till att Let’s Meet blev av och inte bara stannade som en tanke.

Här kan ni läsa mer om när jag själv kortfattat berättar om min syn på hjärtedriv.

 

– – – – – –

 

Veckans funderare…

Det blev flera filosofiska frågor i Veckans funderare… Så är det ju lite om vad just den här veckan handlar om. Att tänka till på vart man står och vart man vill.

1, Hur kan vi förmedla naturens betydelse till besökare?

Hur kan man förmedla naturens betydelse till andra människor, hur kan man göra naturen betydelsefull för andra människor?

2, Kan naturen vara oviktig?

Filosofisk fråga… Här ovan lyfter vi fram betydelsen av att naturen för människan. Finns det tillfällen när naturen inte är viktig för oss? Om ja, i vilken situation?

3, Vad hindrar dig från att gå all-in?

Filosofisk fråga… Finns det något som hindrar dig från att följa ditt hjärta, om ja, är det något du kan förändra?

 

 

Veckans teasers på temat hjärtedriv och naturbetydelse:

 

 

 

Veckans videoavsnitt

Första videoavsnittet! Detta första klipp är dock lite förenklat, det är inte ens ett samtal, snarare en monolog 🙂 Det här är något som ska ses om ett slags förord till en bok, där jag som drog igång Let’s Meet berättar om bakgrunden till idén, syftet och lite annat som kan vara bra att känna till innan man tittar på de avsnitt som nu kommer släppas varje vecka fram till jul.