Om projektet

Let’s Meet & talk är ett videoprojekt där Linda Staaf, turismföretagare, inspiratör och förespråkare inom hållbar turismutveckling, under 2021 diskuterar en mer hållbar utveckling av turism och friluftsliv med representerar från företag, ideella organisationer, statliga organisationer, medier och bloggar.

Vi kommer i första hand att producera en videoserie på 12 st avsnitt där vi möter företrädare för svensk turism och friluftsliv på lokal, regional och nationell nivå, och för en öppen dialog om en mer hållbar utveckling av turism och friluftsliv och de utmaningar vi står inför.

Videoklippen spelades in under vintern och våren 2021 och publiceras löpande under hösten här på sajten samt på vår YouTube-kanal.

En kärnfråga för initiativet är Hur kan vi säkra naturen och friluftslivet för kommande generationer?

När kan vi se alla intervjuer?

Med start v.38 släpps videoavsnitten i sin helhet, ett i veckan, fram till december. Här kan ni se hela höstens program och temaveckor, samt läsa om hur ni själva kan bidra med era idéer och tankar i diskussioner på sociala medier.

Vem står bakom Let’s Meet?

Filmprojektet är helt egenfinansierat utan påverkan från finansiärer.

Linda StaafWoods & Water är idéskapare, ansvarig utgivare och den som leder intervjuerna. Till sin hjälp har hon ett produktionsteam som är medverkande under hela processen.

Linda har arbetat inom svensk besöksnäring och reseindustri i över 25 år. I över decennium har hon drivit aktivitetsföretag på Omberg i Östergötland. I sitt Woods & Water vill hon inspirera och introducera till en mer hållbar utveckling av turism- och friluftsliv. Detta görs på två sätt – dels genom att guida besökare till fots, kajak och MTB på Omberg, men också genom att hålla föreläsningar och workshops kring hållbar turism och utveckling av friluftsliv.

Med på resan är Helena Gunnare, fotograf som filmat och redigerat alla avsnitt (utom UrNatur som filmades av vår coach Jesper Anhede). Linda och Helena har lagt lika mycket ideell tid och arbete på Let’s meet & Talk även om det bara är Linda som syns framför kameran.
Helena driver resebloggen www.ohdarling.org