v.44: Människor inom turismen

Den här veckan handlar om människor som berörs av turismen, fastän de inte är turister själva. Om människor som arbetar med turism, om lokalsamhället, landsbygdsutveckling och om turismen som ett sätt att föra kunskap, traditioner och kulturer vidare.

GÄSTBLOGG: Hanna Anfelter från Reform Travel

”Den svenska debatten om hållbart resande har länge likställts med koldioxidutsläpp och flygets vara eller icke vara. Och det är en mycket viktig fråga samt en stor utmaning. Innan Corona stod turismen för cirka åtta procent av de globala utsläppen varav flyget för två-fyra procent av dem. 

Det innebär att turismen inte kan ducka utan måste haka på och ta sitt ansvar till minskade utsläpp, både före, innan och efter.”

Läs hela inlägget här!  

Veckans teasers

 

Veckans avsnitt:

Nedan är veckans två videoavsnitt:

Video 8 – vecka 44: Vi möter Sapmi Nature Camp

I det här avsnittet träffar vi Lennart Pittja som driver Sapmi Nature utanför Gällivare i Lappland. Lennart är same och hans verksamhet bygger i stort på vad som är det bästa för renen, både på kort- och långsikt. Något som även berör klimatfrågor och skogsbruk.

Video 9 – vecka 44: Vi möter Aurora Safari Camp

I det här avsnittet träffar vi Fredrik Broman som tillsammans med sin kollega Jonas Gejke driver Aurora Safari Camp och The Outpost utanför Boden i Norrbotten. Samtalet handlar mycket om turismens betydelse för landsbygdsutveckling, något som Fredrik brinner extra mycket för.