Videos

Här publicerar vi en till två videos per vecka från vecka 38 och fram till jul.
Vill du se korta klipp – se våra teasers HÄR!

Video 1 – vecka 38: Förord – Bakgrunden till Let’s Meet & Talk

Ett avsnitt som ska ses lite som ett förord till en bok, där jag som skapare av Let’s Meet berättar om bakgrunden, syftet och annat som kan vara bra att känna till innan man tittar på resterande avsnitt som kommer släppas här varje vecka fram till jul.

 

Video 2 – vecka 39: Vi möter Johan Engström på Visit Dalarna

I det här avsnittet träffar vi Johan Engström som arbetar som affärsutvecklare på Visit Dalarna. Samtalet berör besöksnäringen nationellt och globalt och vi filosoferar i stort om läget vi befinner oss i idag.

 

Video 3 – vecka 40: Vi möter Svenska Turistföreningen

I det här avsnittet träffar vi Daniel Skog som arbetar som t.f. vice generalsekreterare och hållbarhetsansvarig på Svenska Turistföreningen. Samtalet handlar om påverkan – hur vi påverkas av klimatförändringar och hur vi själva kan påverka för en förändring och anpassning.

 

Video 4 – vecka 41: Vi möter Ösjönäs, Tiveden

I det här avsnittet träffar vi Jessica Sannö som tillsammans med sin familj driver boende- och aktivitetsanläggningen Ösjönäs i Tivedens Nationalpark. Vi pratar om skogens betydelse, om att bedriva turism omgiven av skyddad natur, om kollektivtrafik och marknadsföring.

Video 5 – vecka 41: Vi möter UrNatur

I det här avsnittet träffar vi Ulrika Krynitz och Håkan Strotz som tillsammans driver naturturismföretaget UrNatur, beläget på en gård söder om Ödeshög i Östergötland. Vi pratar mycket om att bedriva turismverksamhet med skogen som arena, om hållbarhet, självförsörjning och visioner.

Video 6 – vecka 42: Vi möter Tourism in Skåne

Pia Jönsson Rajgård är VD för Tourism in Skåne. Vi möts upp på Österlen för att prata om hur man i Skåne samarbetar tillsammans för att med sin färdplan, bland annat, kanalisera besöksströmmar och sprida ett jämnt flöde av turister över Skåne under hela året.

Video 7 – vecka 43: Vi möter Wilderness Stories

Linda Åkerberg är författare, bloggare, reseskribent, äventyrare och influencer – allt med inriktning på friluftsliv och natur. Vi träffas i Stockholm och pratar om den påverkan hon har och det ansvar hon känner för det hon gör i sitt arbete.

Video 7 – vecka 43: Vi möter Earthwanderess

I det här avsnittet träffar vi Evelina Utterdahl som driver Earthwanderess, en blogg om ett mer hållbart resande och livsstil. Vi pratar mycket om påverkan och ansvar, och om att vi alla påverkar vår omgivning med våra val.

Video 8 – vecka 44: Vi möter Sapmi Nature Camp

I det här avsnittet träffar vi Lennart Pittja som driver Sapmi Nature utanför Gällivare i Lappland. Lennart är same och hans verksamhet bygger i stort på vad som är det bästa för renen, både på kort- och långsikt. Något som även berör klimatfrågor och skogsbruk.

Video 9 – vecka 44: Vi möter Aurora Safari Camp

I det här avsnittet träffar vi Fredrik Broman som tillsammans med sin kollega Jonas Gejke driver Aurora Safari Camp och The Outpost utanför Boden i Norrbotten. Samtalet handlar mycket om turismens betydelse för landsbygdsutveckling, något som Fredrik brinner extra mycket för.

Video 10 – vecka 45: Vi möter Friluftsfrämjandet

I det här avsnittet träffar vi Anna Vikholm, vice generalsekreterare för Friluftsfrämjandet. Vi pratar om föreningens arbete för att fler ska få tillgång till, och kunskap om, friluftsliv… om klimatförändringar och om hur det kan se ut när kommersiella och ideella aktörer erbjuder samma produkter på samma plats.

 

Video 11 – vecka 46: Vi möter Utemagasinet

I det här avsnittet träffar vi Marie Kjellnäs som är chefredaktör för tidskriften Utemagasinet. Vi pratar om medias påverkan och ansvar, om läsarnas efterfrågan på innehåll, samt om hur media kan bidra till arbetet med en mer hållbar utveckling av resmål och destinationer genom att välja vad man skriver om – och inte.